Gå ikke ned på komforten, når det drejer sig om kørestole til patienten

Det er ikke særligt behageligt at sidde i en kørestol i mange timer hver dag. Endnu mindre behageligt er det, hvis kørestolen ikke er tilpasset til ens krop. Dette kan i sidste ende resultere i følgeskader i form af indlæggelser med tryksår og trykskader. Alt sammen fordi den kørestol borgeren har brugt, ikke var tilpasset korrekt til kropsbygningen.

I dagens Danmark findes der heldigvis firmaer, der har særlig fokus på at specialfremstille kørestole og andre hjælpemidler. Et af firmaerne, der producerer rigtig gode kvalitetskørestole, der kan tilpasses borgeren rigtig meget, er www.procomfort.dk. Her kan man som kørestolsbruger få lavet en 100% personlig tilpasning af ens kørestol, således at disse uheldige følgeskader af kørestolsbrug kan mindskes mest muligt.

Smarte funktioner ved komfort kørestole

Når du vælger en komfort kørestol, er der mange lækre detaljer, der er værd at lægge mærke til. Fx fås disse med et udvalg af forskellige trykaflastende puder. Disse er alle designet med det formål at øge siddekomforten mest muligt, samtidig med at reducere mængden af tryk- og siddesår.

Skal kørestolen bruges af en person med fx autisme, Aspergers, demens eller lignende, så kan det være en god idé at få installeret der, der kaldes en tryghedspolstring. Dette er i princippet to store polstrede ”arme”, der monteres på kørestolen. Når borgeren sidder i stolen omfavnes han eller hun af disse arme, hvilket kan have en beroligende effekt.

Den sidste funktion, der her bør fremhæves er halskraver. Disse er specielt designet til at kunne hovedet på borgeren i en opretstående stilling, og derved mindske forringelsen i musklerne i området. Halskraverne er gode til borgere med lidelser som sklerose, muskelsvind, ALS, piskesmæld i nakke, respiratorpatienter og mange flere. Halskraven kan tilpasses enhver og er selvfølgelig åndbar og vandtæt, hvilket gør den brugbar overalt.

Specialbyggede komfort kørestole er klart bedre end standardiseret stole

Du undrer dig måske over, hvorfor du bør vælge en kørestol, der er specialbyggede til din pårørende. Men når han eller hun nu skal tilbringe rigtig mange timer fremadrettet i en kørestol, så er det altså utrolig vigtigt at kørestolen også er tilpasset præcist til ham eller hende. På denne måde undgås der uheldige situationer, hvor din pårørende for ondt unødvendige steder, døjer med slidsår eller får muskelmæssige problemer.

En af de serier af specialbyggede komfort kørestole, der kan fremhæves er Illum-Bergen serien. Her lægges der rigtig stor vægt på både kvalitet, driftssikkerhed, den optimale siddestilling samt bevægelsesfunktionerne hos borgeren. Disse kørestole er opbygget i moduler, der gør det nemt at tilpasse stolene til den enkelte borger i forhold til fx længdekompensering i ryg, sæde og ben støtter. Alt sammen noget der hjælper borgeren til at få et mere behageligt ophold i kørestolen, hvad enten det er permanent eller midlertidigt.

Kørestolsserien fås i flere forskellige kategorier, der strækker sig lige fra stole, hvor brugeren selv kan rejse sig og flytte rundt på stolene til mere avancerede stole, hvor brugeren kan ligge ned, hvilket er velegnet til stole, hvor brugeren skal tilbringe størstedelen af sin tid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *