For mange par, som har knas i parforholdet, er parterapi den sidste udvej. Det er her, I afgør, om I skal blive sammen eller ej – men det er også en god mulighed for at komme tilbage på sporet og finde gnisten igen. Hvornår ved man, at parterapi er vejen frem? Få svar her.

Det er hårdt at være i et parforhold, som ikke længere er, hvad det plejede at være. Det føles ofte som om, man mister en del af sig selv og konstant går på kompromis. Det er dog vigtigt at være bevidst om, at det ikke behøver at være sådan.

Der er mange måder, hvorpå man kan komme tilbage på ret kurs, og parterapi er en af dem. Men hvordan ved man egentlig, at det er på tide at få ekstern hjælp til at redde parforholdet? Sandheden er, at det kun er jer, der ved det, men der er dog alligevel et par tegn, I kan lade jer påvirke af.

#1: Vil I virkelig gerne hinanden?

Hvis du går og har en følelse af, at du savner tingene, som de var, da I lige fandt sammen, kan det være et tegn på, at I ikke er ved at glide fra hinanden, men at I blot mangler at bruge tid på hinanden.

Her er parterapi en god mulighed, fordi I får mulighed for at sætte ord på jeres følelser sammen. Du kan læse mere mere omkring parterapi hos The Praxis på dette link: https://thepraxis.dk/parterapi-koebenhavn/.

#2: Er det overhovedet besværet værd?

Hvis du har en følelse af, at det vil være nemmere bare at gå fra din partner, er det ofte det, du bør gøre. Det kan dog være vanskeligt, hvis der er mere end bare følelser på spil. Har I et hus eller børn, bør I måske overveje det en ekstra gang – men I bør aldrig blive sammen blot på grund af de ting, I har sammen.

Husk på, at børn godt kan mærke, hvis der er noget galt, hvorfor det er bedre, I går fra hinanden, end at I blot bliver sammen på grund af børnene. De vil kunne mærke, at der er en konflikt, og det er ikke sundt for hverken jer eller jeres børn.

#3: Tal sammen, så I forstår hinanden

Det er vigtigt, at I taler sammen, hvis I oplever, at der er problemer i parforholdet. Hvis ikke, I taler sammen, vil det være vanskeligt at forstå den anden part. Det kan have ødelæggende konsekvenser for parforholdet, og derfor er det det først, I bør gøre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *