Når du bader en nyfødt, kan det hurtigt komme til at ligne, at barnet ikke kan lide det. Hvis det er tilfældet, er det en god idé at vente nogle dage, før du prøver igen. Se her, hvad du generelt skal være opmærksom på, første gang du bader en baby.

Skal du bade dit barn, er det vigtigt, at barnet et både mæt og tilpas. Det skal helst ske, at barnet bliver badet lidt tid, efter han eller hun har spist, da der ellers er risiko for gylp. Det er bedst, hvis barnet er udhvilet og i godt humør, da chancen for en positiv oplevelse er størst her.

Hvad skal du bruge for at bade dit barn?

Når du skal bade dit barn for den første gang, er der forskellige ting, du skal bruge .Det er ikke meget udstyr, der skal til, men det er alligevel vigtigt, at du har styr på, hvad du skal bruge, og hvordan du gør.

  • Et badekar eller en håndvask: Brug et babybadekar eller en håndvask til at bare barnet i. Sørg for, at håndvasken er rengjort, før du bader barnet i den.
  • Brug hænderne: Du kan sagtens blot bruge dine hænder til at vaske barnet, men det er også en god idé at bruge en vaskeklud eller eksempelvis et blødt håndklæde.
  • Et stort håndklæde: Brug et stort håndklæde skal du bruge, når du skal tørre barnet. Det er bedst, hvis der er tale om et frottéhåndklæde.
  • Fintandet kam: Når du skal fjerne udslæt fra barnets hovedbund, er det en god idé at bruge en fintandet kam, som du kan bruge til arbejdet.

Skal du bruge sæbe?

Der er ingen grund til at bruge sæbe, når barnet er i bad første gang. I stedet kan du bruge babyolie og/eller bare vand. Navlestrengen behøver ikke at være faldet af endnu, hvorfor du kan rengøre den med vand og babyolie, hvorefter den plejer at falde af efter omkring en uge.

Du kan finde KRAES babyprodukter her, hvis du vil se en oversigt over olier og lignende, du kan bruge, når du skal bade dit barn. Det kan ofte være en god idé at beholde den samme olie, så du ikke skifter mellem mange forskellige.

Hvilken temperatur skal vandet have?

Har barnet haft afføring, er det vigtigt, at du vasker barnets numse, før du kommer ham eller hende i badekaret. Temperaturen i vandet skal være på omkring 37 grader, hvilket svarer til barnets kropstemperatur.

Hvis du er i tvivl om, hvor varmt vandet er, kan du forsøge at mærke efter med albuen. Mærker du ingen forskel, når du kommer den i vandet, kan du roligt gå ud fra, at det er omkring 37 varmt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *