Hvis du hører til blandt dem, der altid er på jagt efter måder, hvorpå de kan spare penge, er det en god idé at læse med i denne artikel – især hvis du har en brændeovn. Med træpiller har du mulighed for at spare penge, når du fyrer op i brændeovnen.

En træpille er en lille pille, der som navnet antyder, består af sammenpresset savsmuld og træfibre. Træpillen bliver brugt som brændsel i eksempelvis pillefyr og stokerfyr, og det er en klimavenlig og billig løsning.

Samtidig er det værd at være opmærksom på, at træpillerne indeholder mindre vand end mange andre former for brændsel, hvorfor du opnår en høj brændværdi, når du bruger disse. Det giver dig en lang række fordele, som gør, at du blandt andet sparer penge. 

Vandindholdet i en træpille er på omkring 6-8 %, hvilket er svarende til det indhold, der er i et naturligt bundt træ. De træpiller, der bliver anvendt mest, er omkring 8 millimeter lange, men i et pille- eller stokerfyr anvendes der lidt mindre træpiller på omkring 6 millimeter.

Træpiller er miljøvenlige, men hvorfor?

En træpille er en form for biobrændsel, hvilket betyder, at de er så godt som CO2-neutrale. Det betyder, at restproduktet alligevel ville være blevet komposteret eller brændt af. Herudover indgår træ i det naturlige kredsløb, hvilket ikke er tilfældet med eksempelvis fossilt brændstof.

Det betyder altså, at et træ omdanner lysenergi til kemisk energi, når der opstår fotosyntese. Det medvirker, at træet neutraliserer den del af CO2, det afgiver, når det bliver brændt. I forbindelse med fotosyntese, bliver CO2 og vand nemlig anvendt til at danne sukker og ilt.

Hvordan sparer jeg penge med træpiller?

Træpillerne kan købes, så de matcher dit behov. Du kan købe træpiller til stort set alle former for brændeovn, og det betyder, at omstillingen til træpiller fra andre kilder er utroligt nemt. Samtidig kan du købe et stort parti hjem, hvilket også gør prisen tilsvarende lavere.

På sigt kan det betale sig at bruge brændstof af ordentlig kvalitet, da det giver mest varme for dine penge. Det betyder samtidig, at det er bedre for miljøet, da du udsætter det for en minimal belastning, når du anvender et CO2-neutralt alternativ til fossile brændstoffer.

Træpiller er således en både miljøvenlig og billig løsning, hvilket helt sikkert bør tælle med i det samlede regnskab, når du skal vurdere, hvilken varmekilde du ønsker at gøre brug af. Der findes mange forskellige metoder, men det klart bedste, du kan gøre, er at vælge et billigt og samtidig miljøvenligt brændsel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *