Hvis du har et køkken, som du føler, ikke er stort nok, er der mange ting du kan gøre for at optimere pladsen. I denne artikel følger en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal have mere ud af den sparsomme plads i dit køkken.

Det er vigtigt, at du har ordentlig plads i dit køkken, hvis du skal kunne tilberede mad på ægte manér – det kræver store armbevægelser og et køligt overblik over køkkenredskaberne. Det er dog ikke altid muligt med sparsom plads.

Der er dog mange ting, du kan gøre, hvis du ikke har et stort køkken. Det hele handler om at udnytte pladsen optimalt, så du får mest muligt ud af den. I denne artikel får du en lang række gode råd, der kan tjene til inspiration, når du skal optimere køkkenpladsen.

Brug en knivmagnet

Det er ikke, fordi dine knive er dét, der optager mest plads i køkkenet – men mange bække små, bliver som bekendt til én stor år. Derfor bør du investere i en knivmagnet, som du kan hænge på væggen, hvis du vil gemme knivene væk, når de ikke bliver brugt.

Det er naturligvis bedst, hvis dine køkkenknive rent faktisk er værd at vise frem, men ikke desto mindre får du mere plads, uanset hvad. En knivmagnet pynter, samtidig med at den skaber mere plads i dit køkken, hvilket må betegnes som værende ren win-win.

Udnyt pladsen i skabene

Der er typisk mange skabe i et køkken, men det er langt fra sikkert, at der er nok. Derfor er det en god idé at udnytte pladsen i skabene optimalt. Det kan du gøre på mange måder – eksempelvis ved at indsætte flere hylder eller lignende i de eksisterende.

Herudover kan du få meget ud af at gøre brug af de øvrige skabe i husstanden, eller du kan ligefrem gå ud at investere i nogle nye skabe, hvis det er det, du har lyst til. Dem kan du placere rundt omkring i boligen, så du kan gemme de køkkenredskaber, du ikke bruger hver dag, væk.

Samtidig vil dét, at udnytte pladsen i skabene optimalt, være med til at give mere plads i køkkenet til de ting, du jævnligt bruger. Det vil være smart, da det betyder, at du får nemmere ved at kokkerere og udnytte bordpladsen.

Ryd ud i dit køkkengrej

Man har typisk langt mere køkkengrej, end man egentlig har brug for. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvorvidt du rent faktisk får behov for de forskellige ting, du har. Hvis ikke du bruger dem, kan det betale sig at skille dig af med dem, så de ikke fylder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *