Det kan være vanskeligt at nå det hele i en travl børnefamilie, hvor der også skal smøres madpakker, vaskes tøj, afleveres og hentes i institutioner og alt det andet, der hører med, når man har børn. Her får du en række gode råd til, hvordan du sikrer, at aftensmaden er sund, nem og lækker.

Ens hverdag er ofte travl, når man har børn, som også skal passes. Derfor er der mange, som er tilbøjelige til at vælge de lette udveje, når der skal laves mad. Det er dog ikke noget, der er nødvendigt, da det er muligt at tilberede nem og lækker aftensmad, hvis blot man planlægger det.

#1: Følg en ugentlig madplan

Hvis du vil sikre dig, at det er så nemt som muligt at tilberede aftensmad til hele familien, er det en god idé at følge en madplan. I madplanen kan I tage højde for, at maden skal være sund, men også gøre det nemmere at tilberede mad, som består af de samme ingredienser.

Du kan samtidig bruge krydderier til at pifte de forskellige retter op, så de ikke smager ens allesammen. Du kan få krydderier her – også flere end dem, du bare finder nede i det lokale supermarked. Hvis det skal være nemt, er krydderier en god måde, hvorpå du kan skabe forskellige smagsnuancer af de samme krydderier.

#2: Sørg for at handle ind til flere dage ad gangen

Når du følger en madplan, er det nemmere at planlægge indkøbene, så der ikke skal handles ind hver dag. Den tid, I normalt bruger på at handle ind, kan i stedet bliver brugt på at tilberede maden, og så er der pludselig mere tid i hverdagen.

Samtidig sparer I penge på at handle ind til flere dage ad gangen, da du ikke bliver lokket af impulskøb, hvis du ikke er nede at handle. Det er derfor en god idé, som ikke alene vil frigive mere tid, men også skabe mere luft i budgettet.

#3: Lav mad til flere dage

Hvis du virkelig vil spare penge og tid, kan det betale sig at lave mad til flere dage ad gangen. Det behøver ikke at være kedelige rester, hvis blot du sørger for at tænke ind, at maden skal kunne spises igen dagen efter. 

Det kræver naturligvis, at du laver rigeligt, men når du alligevel stå i køkkenet, tager det ikke meget længere tid at lave flere portioner ad gangen. Det handler blot om, at der skal flere ingredienser i maden.

#4: Udnyt kummefryseren

Selvom du laver meget mad ad gangen, er det ikke ensbetydende med, at det nødvendigvis skal spises på to sammenhængende dage. Du kan nemt fryse de fleste retter ned, så der altid er noget i fryseren på de dage, hvor der ikke er tid eller overskud til at tilberede mad fra bunden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *