Mange forældre med børn og unge mennesker i huset, vil opleve et tidspunkt hvor pengene svinder ind og hvor der ikke er råd til den nye vinterjakke eller et par nye shorts til de små. Det er helt almindeligt, og bestemt ikke noget at være flov over. Der er dyre perioder i enhver børnefamilie, og specielt op til jul, fødselsdage og konfirmationer kan dette ramme selv de bedste.

Men hvad gør man så?

Vi ser i dette blogindlæg nærmere på fordele og ulemper ved køb på afbetaling.

Fordele ved at købe på afbetaling

Der er et par åbenlyse fordele ved at købe på afbetaling, nemlig at du får det du mangler her og nu, uden at skulle låne af banken, opspare i en længere periode, eller optage et kviklån. Hvis det er vinter og dit barn mangler en vinterjakke, har du brug for varen her og nu – og her kan det være en smart løsning.

Mange frygter køb på afbetaling pga renter og gebyrer. Det er der dog ingen grund til. Så længe du betaler dine afdrag til tiden, finder der nemlig rigtig mange rente- og gebyrfrie løsninger du kan benytte dig af.

Disse udbydere tjener ikke nogle penge i første omgang, medmindre du glemmer at betale til tiden. Her vil du som regel blive opkrævet 100 kr. i rykkergebyr. Men det er også fair nok.

Der er altså hos mange udbydere intet farligt eller forkert i at vælge en sådan løsning.

En anden fordel ved at købe på faktura er, at du kan prøve tøjet og sende det retur som du ikke ønsker alligevel. På denne måde vil du kunne få en større mængde varer hjem, sende det retur du ikke ønsker at købe og nøjes med at betale for det du beholder. Du slipper altså for at have en masse penge ‘ude og hænge’ hos en masse webshops.

Ulemper ved køb på afbetaling

Ulemperne ved at købe på afbetaling opstår, hvis du ved med dig selv, at du er dårlig til at betale dine regninger til tiden. Så vil denne løsning som regel gå hen og blive dyrere end det oprindelige beløb. Vi vil derfor altid anbefale alle at 1) læse handelsbetingelserne på den enkelte shop igennem 2 gange, inklusiv betingelserne på afdragsudbyderens side, og 2) at overveje med dig selv, om du kan overholde betalingsfristerne der bliver sat af udbyderen.

Konklusion

Vi håber dette indlæg har givet dig lidt afklaring omkring, hvilke alternative betalingsmuligheder der findes. Hvis du indbetaler det aftalte beløb til tiden, er løsningen hos de fleste udbydere rente- og gebyrfri, og koster dermed ikke ekstra, og her kan det være en fornuftig nok måde at få sine varer inden sæsonen er fordi, eller hvis et akut behov opstår.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *