ADHD har været omdrejningspunkt for megen diskussion og betvivlelse siden diagnosens fremkomst. Nogle kalder lidelsen en drengesygdom, som oftest med reference til sætningen som et akronym; Alle Drenge Har Det. Denne misvisende opfattelse er skadelig for diagnosens gyldighed og sætter ofte spørgsmålstegn ved forældre, skole- og sundhedspersonales vurderingsevner ifht. ADHD-børn. Det er synd for de unge patienter, piger som drenge, som er ramt af symptomerne og kæmper mod samfundets kritiske blikke. I virkeligheden er ADHD en neuropsykiatrisk lidelse som ofte ses fra en helt ung alder og bevirker at patienten oplever problemer med at fastholde opmærksomheden og har svært ved at kontrollere hyperaktivitet og impulsivitet. Det kan gøre det svært at fastholde venskaber og at gå i skole. Heldigvis er der meget man kan gøre for de børn og unge som er ramt.

Styrk sanserne hos ADHD-patienter med et costum-made sanserum

ADHD er et handikap for de mennesker som rammes. Fordi de har svært ved, at fastholde koncentration og derfor ofte falder bagud læringsmæssigt, kan de have sværere ved, at udvikle sanseindtryk end andre jævnaldrende. De kognitive centre i hjernen som mangler stimulans kan være svære at gøre redde for, fordi menneskets hjerne er så kompleks en størrelse og lægevidenskaben langt fra er altvidende. Derfor kan løsningen for de ADHD-ramte være, at man sikrer stimulering af sanseindtryk ved, at benytte særlige ADHD-godkendte hjælpemidler og brug af sanserum. Et sanserum er et særligt rum udviklet til, at stimulere en række sanseindtryk på samme tid. Sanserum er rare at opholde sig i for både børn og voksne – ja ligefrem helt små babyer. Et sanserum finder du ofte i handikapinstitutioner, hvor fokusset er, at afhjælpe kognitive skader og lidelser. 

ADHD og leg i sanserum

Børn med ADHD nyder den frie leg. Leg med restriktioner, såsom spil der styres af andre, kan have den modsatte effekt af velvære for ADHD-ramte børn. Ligeledes oplever mange ADHD-ramte voksne, at det er svært at fastholde koncentrationen på uddannelser og i arbejdslivet. Frihed er således nøglen til udvikling for ADHD-mennesker. Et sanserum tilbyder lige præcis sådanne muligheder. ADHD-patienten kan hygge dig, slappe af, lege, slumre eller hvad end de har lyst til imens sanserne stimuleres på den behagelig måde. 

Sanserummets special-udstyring

Sanserummet er altid udstyret med bløde rengøringsvenlige madrasser, samt alle fornødne lege- og sanseredskaber til, at enhver kan tilbringe mange timer. Dette imens brugeren oplever en tilfredsstillende følelse af at blive ‘fyldt op’ af behagelig musik, afdæmpet belysning i et roligt skiftende farvenuance-skema. Huden og musklerne stimuleres samtidig og i fællesskab med en terapeut bestemmes de mange indtryk ud fra brugerens behov og ønsker. 

Hvordan opsættes et sanserum

Et sanserum er en sammensætning af specialfremstillede hjælpemidler og sættes derfor typisk i bestilling hos en professionel sanseintegrations-producent. En sådan producent vil altid være ekspert i at indrette sanseintegrationen så det passer både til en specifik institutions brugere, men også så det passer med mål, akustik mm. Du bør derfor altid starte med at kontakte en konsulent i en sanseintegrations-virksomhed og jeg vil til enhver tid anbefale multicare.dk, som specialtilretter alle typer af hjælpemidler og har specialiseret sig i sanseintegration i institutioner. De ved kort sagt alt og det er helt gratis og uforpligtende at tage kontakt og høre om mulighederne for et sanserum i jeres institution. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *